Tandarts Vlasblom

Met facings weer een vrolijke lach: voel je goed!

Dentist Amsterdam

Met facings weer een vrolijke lach: voel je goed!

Geplaatst op

Iedereen ziet je gebit. Dat is een feit en veel mensen worden daar een beetje zenuwachtig van. Dat komt omdat ze onzekerheden hebben over hun gebit. Dat kan van alles zijn: een scheve tand, een spleetje tussen de tanden of een verkleuring. Het kan zo zijn dat je dat veranderd wilt zien. Voor dit soort dentale problemen is een praktische en esthetische oplossing gevonden: facings. In deze blog willen we je hier graag meer over vertellen. Dentist Amsterdam is de uitgelezen expert om je te helpen met facings.

Voel je goed, laat je tanden zien

Als jij je goed voelt, dan durf je te lachen. Je tanden laten zien is een bijzonder effectieve manier van communiceren. In gesprekken en op het werk is lachen een belangrijk deel van de sociale interactie. Wanneer je je niet goed voelt over je gebit, kan het zo zijn dat je niet durft te lachen. En dit maakt ook dat je je minder blij voelt, want lachen maakt je ook extra blij, dat blijkt uit recent onderzoek. Daar zijn de dentale oplossingen van tegenwoordig, zoals facings, een manier om zowel lichaam en geest te verbeteren.

Wat zijn facings?

Met facings kun je tanden qua vorm en kleur corrigeren. Het zijn schildjes die om je eigen tanden heen gaan en ze een net even wat andere vorm geven. Zo zul je de glimlach krijgen waar je al zo lang van droomt. Meestal worden facings van porselein gemaakt, maar ook van composiet. Dit laatste materiaal wordt ook voor vullingen gebruikt. Echter is dit laatste materiaal een beetje uit de gratie geraakt de laatste jaren, omdat het sneller verkleurt en slijt dan porselein. Daarom geven veel tandartsen de voorkeur aan porselein.

Wat zijn de voordelen van facings?

 

  • Ze zijn relatief spel te plaatsen
  • De facings worden rond de tanden geplaatst
  • Je eigen tanden blijven behouden
  • De ingreep is relatief snel
  • Er is nauwelijks onderhoud nodig
  • De prijs voor de facings is niet hoog

Proces en behandeling

Voordat je de facings hebt, vindt er een consult plaats waarin je wensen besproken worden. Daarna wordt er een afdruk van je gebit gemaakt. Zo word je niet teleurgesteld en zijn je verwachtingen in tune met de realiteit. Daarna worden de facings geplaatst. Dit kan meestal in een sessie.

Meer lezen?

Op onze site vind je allerlei tips op dentaal gebied. Lees meer over tandheelkundige gezondheid en melktanden.

Gerelateerde berichten

tandarts en patiënt kijken naar foto van gebit

Alles wat je moet weten over een wortelkanaalbehandeling

Iedereen heeft wel eens van een wortelkanaalbehandeling gehoord. Het is een van de meest voorkomende ingrepen die een tandarts uitvoert. Daarnaast is...

Lees meer

tandartsruimte

Tips voor het eerste tandarstbezoek

Wanneer alle tanden van je kind beginnen door te komen, is het tijd om naar een tandarts te gaan. Aangezien het best spannend kan zijn voor je kind...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden