Tandarts Vlasblom

Tips voor het eerste tandarstbezoek

tandartsruimte

Tips voor het eerste tandarstbezoek

Geplaatst op

Wanneer alle tanden van je kind beginnen door te komen, is het tijd om naar een tandarts te gaan. Aangezien het best spannend kan zijn voor je kind om voor het eerst naar een tandarts in Utrecht te gaan, geven we hieronder handige tips voor het eerste tandartsbezoek.

Tel de tanden

Het eerste bezoek is meestal rond de tweede verjaardag van je kind. Neem je zoon of dochter de eerste keer mee wanneer je zelf een afspraak hebt, zodat hij of zij alvast rond kan kijken in de behandelkamer, de instrumenten kan bekijken en kennis kan maken met de tandarts. Zo went hij aan de omgeving en is het de volgende keer minder spannend. De tandarts kan ook meteen een kijkje nemen en de tanden van je zoon of dochter tellen. Ga na de eerste afspraak twee keer per jaar met je kind naar de tandarts. Je kunt dit handig combineren door tegelijk de afspraken te maken zodat je altijd samen gaat.

Voorbereiding

Je hoeft niet twee jaar te wachten; je kind kan prima eerder al een keer mee naar de tandarts. Vertel vooraf waarom een controle bij de tandarts belangrijk is en wat de tandarts gaat doen. Bereid je kind goed voor op wat er komen gaat en vertel bijvoorbeeld over de instrumenten die gebruikt worden. Een boek over tanden of de tandarts voorlezen helpt ook.

Is je zoon of dochter te bang?

Wanneer je kind echt te bang is om naar een tandarts te gaan, kun je een kindertandarts overwegen. Deze tandarts is gespecialiseerd in het behandelen van extreem bange kinderen en weet hoe hij het beste een behandeling uit kan voeren, zodat het kind geen tot zo min mogelijk angst ervaart.

Gerelateerde berichten

tandarts en patiënt kijken naar foto van gebit

Alles wat je moet weten over een wortelkanaalbehandeling

Iedereen heeft wel eens van een wortelkanaalbehandeling gehoord. Het is een van de meest voorkomende ingrepen die een tandarts uitvoert. Daarnaast is...

Lees meer

Dentist Amsterdam

Met facings weer een vrolijke lach: voel je goed!

Iedereen ziet je gebit. Dat is een feit en veel mensen worden daar een beetje zenuwachtig van. Dat komt omdat ze onzekerheden hebben over hun gebit....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden