Tandarts Vlasblom

Waarom is lachen belangrijk voor de gezondheid?

Dentist Amsterdam

Waarom is lachen belangrijk voor de gezondheid?

Geplaatst op

Onderzoek wijst uit dat lachen gezond is voor een mens. Een half uur lachen per dag, of een keer de slappe lach, doet wonderen voor je gestel. In deze blog nemen we een aantal punten met je door die jou zullen overtuigen dat lachen echt gezond is voor je. Een lachfilm kijken is dus beslist geen zaak van alleen vermaak, het is een kwestie van gezond blijven! Lees snel verder en ontdek de geheimen van de lach. Je lacht lekkerder met een mooi gebit. Met facings krijg je de stralende lach die je graag wilt. Dentist Amsterdam geeft je graag advies.

Vermindering van stress

Wanneer het stresshormoon cortisol overmatige aanwezig is in je lichaam, dan is dit een boosdoener en zorgt het voor allerlei lichamelijke problemen. Een half uur per dag flink lachen is een manier om dit hormoon te verminderen en het stress level naar beneden te brengen. Lachen roept andere hormonen op, zoals endorfine, serotonine en dopamine. Deze stoffen hebben een heel ander effect, ze zorgen voor een ontspannen gevoel en maken dat je opgewekt bent. Zelfs je weerstand verbetert door deze stofjes.

Sociale functie

Lachen is een belangrijke vorm van communicatie. Zelfs dieren lachen. Het is een oercommuncatie die al duizenden jaren door de mens en waarschijnlijk zijn voorouders gebruikt wordt. Let maar eens op de sfeer in een kamer wanneer er gelachen wordt. Het is een manier om te laten zien dat de sfeer ontspannen is en dat je het gezelschap je goed gezind is. We hebben het hier over lachen met een goede intentie en niet over uitlachen. Je zult ook ervaren dat deze laatste negatieve vorm van lachen heel anders aanvoelt.

Stress bestendig

Lachen zorgt ervoor dat je de stress van het dagelijks leven kan relativeren en met een meer ‘objectieve’ blik kunt bekijken, hoewel dit natuurlijk nooit 100% objectief kan omdat je perspectief altijd gekleurd is. Je bent alerter en creatiever wanneer je geest rustiger is. Dan heb je de tijd en ruimte om te reflecteren op dingen en kun je nieuwe dingen verzinnen waarvan jij en andere mensen kunnen profiteren.

Conclusie

Lachen is gezond en helpt je om je leven op een vrolijke manier te leven. Samen lachen is nog leuker. Je zult het ervaren wanneer je met vrienden van je vrijetijd geniet. Het is slim om voor een lastige opdracht of periode zoveel mogelijk om te gaan met mensen waarvan jij een positief gevoel krijgt. Samen lachen verlaagt stress en sombere gevoelens en laat je je beter voelen.

Meer ontdekken?

De tandarts zorgt ervoor dat je mond gezond blijft en dat je kunt blijven lachen. Een positieve gedachte die je een heel andere blik geeft op een tandartsbezoek. Wil je kunnen schaterlachen en weer met je mond vol tanden kunnen staan? Lees dan alles over het plaatsen van een kunstgebit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden