Tandarts Vlasblom

Alkmaar is een mooie stad om te wonen. Lees snel waarom

Tandarts Alkmaar

Alkmaar is een mooie stad om te wonen. Lees snel waarom

Geplaatst op

We hebben allemaal wel eens van de plaats Alkmaar gehoord, maar wat heeft deze stad nu eigenlijk te bieden? Forenzen worden steeds doller op Alkmaar, omdat het relatief dichtbij Amsterdam ligt. Een ideale plek om te wonen dus en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In deze blog nemen we de leukste dingen van de stad met je door. Denk eraan om je dokter en tandarts op tijd te regelen als je naar deze stad verhuist. Tandarts Alkmaar helpt je graag je gebit in topconditie te houden.

Lekker kaas eten

Als rasechte kaaskop moet je echt een keer op de kaasmarkt in Alkmaar zijn geweest, dat kan gewoon niet anders. Deze markten vinden al vanaf de 16e eeuw plaats en worden in onze tijd door vele duizenden mensen van over de hele wereld bezocht. Het heeft een beetje die gezellige, Nederlandse feel waar veel mensen naar op zoek zijn. Je weet wel, dat Oudhollandse. Precies dit gegeven maakt de kaasmarkt, compleet met poffertjes- en haringkramen, aantrekkelijk voor toeristen en Nederlanders.

Kaasmuseum

Heb je dan nog niet genoeg van kaas, dan kun je ook nog naar het Kaasmuseum gaan. Waar je alles kunt vinden wat met de kaasmakerij te maken heeft. Een plek met veel filmfragmenten en voorwerpen met een bijzonder verhaal. De opzet is interactief, zodat jong en oud de concentratie vast kunnen houden en het verhaal van kaas goed verteld kan worden. Ze zeggen wel eens: ‘de maan is van kaas’, nou Alkmaar komt dan zeker op de tweede plek in het rijtje van dingen die van kaas zijn….

Historie

Het is een mogelijkheid om een historische tocht door Alkmaar te doen, want het is echt een oude stad met een interessante geschiedenis. Je kunt dit te voet doen of lekker door de grachten varen. Op die laatste manier kijk je weer heel anders tegen de stad aan.

Eten en drinken

Je kunt lekker eten en drinken in Alkmaar, dat is leuk voor kinderen en volwassenen. Natuurlijk kun je de kaas proeven waar Alkmaar bekend om is.

Waarom Alkmaar leuk is?

We zetten nog even alle leuke dingen aan Alkmaar op een rijtje:

  • Kaasmarkt (compleet met haring en poffertjes)
  • Meer weten over kaas in museum
  • Geschiedenis te over
  • Vragen op de grachten
  • Gezelligheid en lekker eten & drinken

Conclusie

Alkmaar heeft een uitstekende ligging ten opzichte van Amsterdam en daarmee is het een stad die gewild is bij forenzen. Je kunt er allerlei leuke dingen doen die intrek zijn bij jong en oud. Echt een plek om heerlijk te kunnen wonen.

Meer ontdekken?

Op onze site leer je meer over een bezoek aan de tandarts en hoe facings je een vrolijke lach geven. Lees onze blogs en laat je inspireren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden