Tandarts Vlasblom

Wat zin de populairste cosmetische tandartsbehandelingen?

Tandarts behandeling

Wat zin de populairste cosmetische tandartsbehandelingen?

Geplaatst op

Vandaag de dag zijn er steeds meer mensen die ook naar de tandarts gaan voor behandelingen, ook al is het niet direct nodig vanwege hun gezondheid. Ze gaan dan voor behandelingen die zorgen voor een nóg stralendere lach of een rechter gebit. Dit komt voornamelijk omdat vrijwel iedereen hun lach als een belangrijke factor voor hun algemene uitstraling zien. Daarnaast zijn de meeste tandartsen, zoals Dental Friends, tegenwoordig zeer bekwaam in het uitvoeren van dergelijke cosmetische ingrepen. In deze blog hebben we daarom de populairste behandelingen op een rijtje gezet.

Tanden bleken

Met afstand de populairste behandeling is je tanden laten bleken. De behandeling is om een aantal redenen erg populair. Ten eerste zijn de kosten relatief laag, wat het aantrekkelijk maakt voor een grote groep mensen. Ten tweede is de behandeling niet heel ingrijpend. Zo wordt er niet gesneden of geboord en heb je dus niet te maken met een lange periode van herstel. Als laatste is het populair omdat je relatief snel een goed, zichtbaar resultaat kunt behalen. Het is het goed om je tanden te laten bleken bij een gecertificeerde tandarts in plaats van met middelen die zelf thuis kunt gebruiken, omdat dergelijke materialen vaak schadelijker zijn voor je gebit dan dat het daadwerkelijk helpt.

Porseleinen facings

Voor de mensen waarbij een normale bleekbehandeling geen optie is,  door bijvoorbeeld een ernstige beschadiging van de tanden, bieden porseleinen facings wellicht een uitkomst. Een facing is een plaatje dat bovenop een geprepareerde tand wordt geplaatst. Zodoende kun je vergeelde tanden, scheve tanden of tanden waarvan een stukje mist als het ware verbergen met een wit plaatje. De facings van tegenwoordig zijn van dermate goede kwaliteit dat ze bijna niet van echte tanden te onderscheiden zijn. Let wel op dat facings niet een leven lang mee gaan (Gemiddeld 10 tot 15 jaar) en dat het ingreep betreft waarbij ze je echte tanden moeten prepareren. Het is dus een ingrijpendere behandeling dan tanden bleken.

Onzichtbare beugels

Voor de mensen die hun huidige gebit recht willen laten zetten zonder een mond vol ijzerdraad en blokjes te moeten hebben, biedt de onzichtbare beugel sinds een aantal jaar de uitkomst. Het bekendste merk in Nederland (en de rest van de wereld) is Invisalign en zij maken onzichtbare beugels die je vrijwel niet ziet zitten. Uiteraard zijn de kosten van dergelijke hulpmiddelen hoger dan een simpele bleekbehandeling, al zijn de resultaten wel permanent.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden