Tandarts Vlasblom

Waarom een klikgebit?

Tandartsen

Waarom een klikgebit?

Geplaatst op

Een klikgebit is een kunstgebit op implantaten, dit zit stevig vast. Zo’n gebit heeft zo zijn voor- en nadelen. Een tandarts kan je adviseren of een klikgebit iets voor jou is. Het grote voordeel van een normaal kunstgebit is dat die los zit. Dit maakt het schoonmaken van een kunstgebit natuurlijk heel makkelijk. Het voordeel dat het gebit zo los zit, is eigenlijk ook meteen een nadeel, in veel gevallen zit het kunstgebit namelijk iets te los. Dit kan voor problemen zorgen tijdens het eten en praten of lachen. Met een klikgebit gorinchem heb je al deze problemen niet, dit komt omdat het klikgebit goed vastzit. In deze blog hebben het over het de voor- en nadelen van een klikgebit.

De voordelen

Doordat een klikgebit goed stevig vast zit, heeft dit gebit duidelijke voordelen ten opzichte van een normaal kunstgebit. Wanneer je een klikgebit heb, zal je merken dat het met bijten een stuk makkelijker gaat. Met zo’n gebit kan je ook weer normaal praten en hard lachen zonder dat je druk hoeft te maken over het losschieten van jouw kunstgebit. Enkele voordelen van een kunstgebit zijn:

·      Op de plekken waar de implantaten voor klikgebit zijn aangebracht, kan de kaak niet meer slinken. Hierdoor is het is niet meer nodig om na verloop van tijd. Je kaak opnieuw op te laten meten voor een eventueel nieuw kunstgebit. 

·      Doordat je bij een klikgebit geen hele plaat nodig hebt, Is het mogelijk om het gehemelte vrij te houden.

·      Mensen met een klikgebit hebben zelden tot nooit last van drukplekjes. 

De nadelen

Een klikgebit heeft natuurlijk ook nadelen zoals:

·      Tijdens de operatie waarbij de implantaten worden geplaatst. Bestaat de kans dat deze mislukt, het kan namelijk voorkomen dat de implantaten niet goed vast groeien. Maar gelukkig is die kans maar heel klein, het is natuurlijk wel iets om rekening mee te houden.

·      Implantaten zijn ontsteking gevoelig, hierdoor moet je dus goed poetsen. Dit betekent dat je ook weer vaker naar de tandarts en mondhygiëniste moet. Dit hoeft niet wanneer je een normaal kunstgebit hebt. 

·   Doordat een klikgebit onder in metalen onderdelen heeft, is een klikgebit minder makkelijk om schoon te houden in vergelijking met een normaal kunstgebit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden