Tandarts Vlasblom

Tips om tandenpoetsen niet te vergeten

tandarts

Tips om tandenpoetsen niet te vergeten

Geplaatst op

Er wordt aangeraden om dagelijks minimaal tweemaal je tanden te poetsen. Helaas komt niet iedereen aan die twee keer, aangezien we het nog wel eens vergeten. Vaak komt er iets tussen of vergeet je na een avond uit of uit haast je tanden te poetsen. In deze blog geven we je daarom een aantal tips die je helpen om tandenpoetsen niet te vergeten en een goede mondhygiëne te behouden.

Maak er een dagelijkse routine van

Veel mensen hebben ’s ochtends een vast programma voordat ze de deur uitgaan. Je gaat naar het toilet, stapt onder de douche, kleed je aan, frist je op, ontbijt en pakt je spullen, voordat je de deur uitgaat. Het is heel simpel om tijdens het opfrissen ook je tanden te poetsen. Dus niet alleen deodorant en een luchtje opspuiten, je haar in model brengen en de deur uit, maar ook gewoon even snel die tandenborstel pakken en netjes twee minuten je tanden poetsen. Niet alleen goed voor je eigen gebit en mondhygiëne, maar ook net zo fris voor de mensen om je heen die dag.

Stel een herinnering in

Je kunt tegenwoordig op je mobiele telefoon de wekker zetten of een agendapunt instellen. Het is een optie om dit ook te doen voor tandenpoetsen. Zo wordt je op een bepaald tijdstip ’s ochtends of ’s avonds eraan herinnert dat het tijd is om je tanden te poetsen. Stel de herinnering in op het moment dat voor jou het beste uitkomt, zodat je je tanden ook daadwerkelijk gaat poetsen en niet alleen de herinnering laat afgaan en er vervolgens niets mee doet.

Herinner jezelf met een simpele truc

Er zijn een aantal trucs om op een simpele manier jezelf te herinneren aan het poetsen van je tanden. Leg bijvoorbeeld je tandenborstel of tandpasta op een zichtbare plek neer bij de wastafel, zodat je er haast niet langsheen kunt kijken. Zo is het bijna onmogelijk om te vergeten dat je zowel ’s ochtends als ’s avonds je tanden moet poetsen.

Neem kauwgom of iets anders mee

In bepaalde situaties is het lastig om je tanden twee keer per dag te poetsen. Toch wil je ook bij dit soort gelegenheden wel fris uit je mond ruiken. Er zijn een aantal producten die tandenpoetsen niet vervangen, maar er wel voor zorgen dat je fris uit je mond ruikt. Neem bijvoorbeeld altijd kauwgom of smintjes mee onderweg, zodat je geen last hebt van een slechte mondgeur.

Wil je naast tandenpoetsen nog meer doen voor een goede mondhygiëne? Vraag de tandarts eens of het mogelijk is om naar de mondhygiënist te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in mondhygiëne en kunnen je adviseren over hoe je het gebit het beste kunt onderhouden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden