Tandarts Vlasblom

Tips hoe kan ik het beste koffie en wijn drinken

Tips hoe kan ik het beste koffie en wijn drinken

Geplaatst op

Je leest veel desinformatie als het gaat om verschillende zaken die te maken hebben met de gezondheid van je mond. Zeker als het gaat om de esthetische aspecten van je gebit. In deze blog willen we je graag een aantal handige tips geven waarmee het mogelijk wordt om dranken als koffie en wijn beter te drinken, zodat je vrijwel geen last krijgt van je gebit. Zin in wat realistische tips? Lees dan snel verder in deze blog. Het is trouwens belangrijk om altijd contact op te nemen met je tandarts wanneer er problemen zijn met je gebit en de halfjaarlijkse controles niet over te slaan. Juist bij tandartsen Zoetermeer zullen ze je weten te adviseren en helpen met de nodige mondzorg!

Hoe kan ik wijn het beste drinken? 

Het is belangrijk dat je je beseft dat in wijn kleurstoffen zitten die voor verkleuring van je tanden kunnen zorgen. Ook heeft wijn bepaalde zuren die de nodige aandacht verdienen, omdat ze potentieel een gevaar voor je gebit kunnen zijn. Maar het goede nieuws is dat er allerlei dingen zijn die je kunt doen om te zorgen dat de schade niet optreedt. Het drinken van rode of witte wijn is het beste te doen na de consumptie van een stukje kaas. Dit zorgt namelijk voor de neutralisatie van de zuren in je mond die er in aanwezig zijn wanneer je wijn drinkt. Dit kan ook de verkleuring van je gebit tegengaan.

Daarnaast raden we je aan om niet direct na het drinken van wijn je tanden te gaan poetsen of harde dingen te knagen. Op deze manier zul je je tandglazuur kunnen beschadigen. Hetzelfde geldt overigens ook voor vruchtensap. De fruitzuren zijn het grote probleem. Ook hier kan kaas een goede neutralisator zijn. 

Hoe kan ik het beste thee en koffie drinken? 

Koffie en thee zijn notoire gebitsverkleurders. Maar wanneer jij de nodige voorzorgsmaatregelen gebruikt, dan zul je zien dat het reuze meevalt. Veel tandartsen raden je aan om in de koffie of thee een klein scheutje melk te doen. Dit zorgt ervoor dat de kleurstoffen uit deze dranken (die toch veel gedronken worden, bijvoorbeeld op kantoor) zich niet of veel minder afzetten op het gebit. Natuurlijk moet je goed zorgen dat je lekker dagelijks twee keer poetst, dan zul je zien dat je gebit er mooi uit blijft zien. Wanneer je toch na een aantal jaar denkt dat het tijd is om je gebit er weer wat lichter uit te laten zien, dan kun je kiezen voor een bleekbehandeling. Deze doet de tandarts voor je met peroxide en een speciale UV-lamp. Dan heb je in een of twee behandelingen al een gebit dat een paar tinten lichter is. Ideaal!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden