Tandarts Vlasblom

Natuurlijke manieren om je tanden te bleken

Natuurlijke manieren om je tanden te bleken

Geplaatst op

Je denkt dat je glimlach een oppepper kan gebruiken. Sommige natuurlijke, huiselijke remedies zijn veilig en kunnen je tanden witter maken. Zoek uit wat je beste kansen zijn, en waar je je geen zorgen over hoeft te maken.  Nota bene: de beste manier om mooie stralende tanden te hebben, is door regelmatig op controle te gaan bij je tandarts. Als je woonachtig bent in de regio Utrecht, dan adviseren we je om bij deze tandarts in Utrecht langs te gaan.

Poetsen en flossen

Een goede mondhygiëne is een beproefde methode om je glimlach op zijn best te houden. Tandpasta’s polijsten vlekken zachtjes van het oppervlak van je tanden. Witmakende tandpasta’s werken op dezelfde manier met meer ingrediënten; ze bleken je tanden niet. Door te flossen kom je van voedsel en bacteriën die kunnen verharden tot tandplak af, waardoor je tanden er dof en donkerder uitzien.

Olietrekken

Deze techniek is populair in de ayurvedische geneeskunde. Je spoelt een eetlepel olie (zoals sesam-, kokosnoot- of olijfolie) tot 20 minuten in je mond om de bacteriën eruit te “trekken”. Uit een recent onderzoek is gebleken dat het gebruik van kokosolie tandbederf kan voorkomen, maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat het een glans achterlaat.

Bakpoeder

Naast het helpen rijzen van het beslag, is het ook een mild schuurmiddel dat vlekken weg schrobt. Je zou kunnen proberen om een doe-het-zelf-pasta van zuiveringszout te gebruiken, maar je krijgt waarschijnlijk betere resultaten door over te schakelen op een tandpasta met natriumbicarbonaat. Onderzoeken tonen aan dat het schuren met producten die zuiveringszout hebben, in de loop van de tijd aan het oppervlak van vlekken zal werken.

Appels, ananassen, aardbeien

Het appelzuur in de appels stimuleert het speeksel om de zuren weg te spoelen. Tandpasta’s met bromelaïne, een samenstelling in ananas, helpen de tanden te bleken. Maar er is geen bewijs dat het eten van deze vruchten je grijns doet glimmen. Sla de aardbeien ook maar over. Een studie in de Tandheelkunde vond dat het poetsen met een mengsel van deze vruchten en zuiveringszout geen witmakende effecten had. Nog erger is dat het citroenzuur in aardbeien het glazuur, de buitenste schil van je tand, kan afbreken.

Waterstofperoxide

Het is het bleekmiddel dat in de meeste witmakende kits voor thuis wordt gevonden. Het verandert eigenlijk de kleur van een tand. Een studie vond dat het schilderen van een vrij verkrijgbare gel met 6% waterstofperoxide op de tanden een merkbaar verschil maakte na 2 weken. De goedkope flessen met vloeistof die je in een drogisterij kunt kopen, hebben meestal een lager percentage.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden