Tandarts Vlasblom

Hoe kies je een nieuwe tandarts?

Hoe kies je een nieuwe tandarts?

Geplaatst op

Ga je verhuizen of wil je overstappen naar een andere tandarts? In dit blog geven we je tips over het kiezen van een nieuwe tandarts. Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn voor het selecteren van een tandarts, die we hieronder bespreken. Een bezoek aan de tandarts hoeft niet vervelend te zijn, dus met deze richtlijnen kies je de geschiktste tandarts voor jouw situatie.

Location, location, location

Voor de meeste mensen is de locatie een van de belangrijkste factoren voor het kiezen van een tandarts. Een bezoek aan de tandarts wordt toch vaak tijdens werk- en schooltijden gepland, waardoor je zo min mogelijk tijd kwijt wilt zijn. Dan wordt er snel gekozen voor een tandartsenpraktijk die dicht bij werk, school of huis is gevestigd. 

De angsttandarts

Ben je angstig voor tandartsafspraken of ben je bang door een eerdere traumatische ervaring? Dan is het verstandig om een tandartsenpraktijk te kiezen waar een angsttandarts aanwezig is. De angsttandarts is gespecialiseerd in de omgang met angstige mensen. Hij of zij laat je op je gemak voelen, neemt de tijd voor de behandelingen en loopt alle stappen rustig met je door, zodat er geen onverwachte handelingen worden uitgevoerd. Er wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld, zodat je precies weet wat je te wachten staat.

Hygiëne in de praktijk

Voor veel mensen is de hygiëne in de praktijk ook een zeer belangrijke factor wanneer een nieuwe tandarts gekozen moet worden. Of je nu smetvrees hebt of niet, iedereen wil graag behandeld worden in een schone tandartspraktijk. Twijfel je over de praktijk? Neem een kijkje en beoordeel de hygiëne zelf. Vergeet ook de vloer niet te controleren. De meeste tandartspraktijken hebben een gietvloer liggen, omdat dit eenvoudig schoon te maken is en ook nog eens hygiënisch is. Vind je een schone praktijk dus belangrijk? Check dan de vloer van de praktijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden