2 geschikte en 2 minder geschikte vloeren voor tandartsen

Bij het inrichten van een tandartspraktijk zijn er altijd een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld met het hygiënische aspect, duurzaamheid, uitstraling en praktisch onderhoudsgemak. De inrichting van een tandartskliniek begint bij de vloer. Daarom komen hier een aantal vloeren aan bod die geschikt of minder geschikt zijn voor tandartsen.

Geschikt: microcement en gietvloer

Microcement en gietvloeren zijn geschikte vloeren voor tandartsen. Beide typen vloeren zijn volledig naadloos en leveren wat dat betreft een belangrijke bijdrage aan een klinische en hygiënische omgeving. Bovendien betreft dit stijlvolle vloeren met een slijtvast en duurzaam karakter die onder meer bestand zijn tegen behandelstoelen en apparatuur. Verder zijn gietvloeren en microcement niet alleen in de behandelruimte aan te brengen, maar ook in de wachtruimte en de receptie. Het design en kleur zijn in uiteenlopende variaties beschikbaar, zodat er aansluiting is te vinden bij de huisstijl. Verder geldt dat deze vloeren duurzaam zijn en gemakkelijk qua onderhoud en schoonmaak.

Minder geschikt: tapijt en laminaat

Tapijt is minder geschikt voor tandartsen, want dit is een van de minst hygiënische vloersoorten. Stof nestelt zich bijvoorbeeld tussen de tapijtdelen en bij gebruik van behandelmiddelen of vloeistoffen die per ongeluk op het tapijt terechtkomen, is het schoonmaken lastig. Bovendien is het niet mogelijk of in elk geval niet gemakkelijk om met een wagentje met wielen en gevuld met hulpmiddelen over tapijt snel en efficiënt over tapijt te verplaatsen. Laminaat is eveneens minder geschikt, omdat deze vloer naden bevat en slijtgevoelig kan zijn. Stof en vuil kan zich in de naden ophopen, zodat de hygiëne te wensen overlaat. Verder raak laminaat sneller beschadigd door vloeistoffen of andere producten die mogelijk op de grond terechtkomen tijdens een tandartsbehandeling. Overigens kan laminaat wel in de wachtruimte worden toegepast, maar het verdient qua uitstraling de voorkeur om eenheid aan te brengen.